Velkommen til vår Byggeblogg

Sidan det meste av huset no er ferdig, går det litt lengre mellom kvar oppdatering, ca. 1 gang i mnd. Ta gjerne kontakt om det er noe dere lurer på.

søndag 17. april 2011

17 APRIL - Helg, gipsing og isolering



Kinorommet

Laurdagen kom snikkaren og gipsa litt. Mens han gjorde ferdig veggen på kontoret (bildet rett over) gjorde vi klart kinorommet til gipsing, isolerte. Taket vart ferdig gipsa.

5 kommentarer:

  1. bruker dere ikke dampsperre mot ytterveggene?

    SvarSlett
  2. Ihht Sintef byggforsk trenger man ikke dampsperre når man tilleggsisolerer Vartdal 350 Termomur med kun 5 cm i hus med balansert ventilasjon ( min 0.5 luftskift pr time ) ihht Tek 07. Vi benyttet Knauf 5 cm isolasjon.

    Dette gjelder i rom som ikke ansees som "våtrom". I våtrommene vil membranen på ytterveggene være dampsperre.


    Dette ble diskutert mye mellom oss og Vartdal Plast underveis, der også Sintef var inne i bildet. Konklusjonen var at vi ikke skulle benytte dampsperre.

    SvarSlett
  3. I 2 etg er det selvfølgelig dampsperre i vegger og tak.

    SvarSlett
  4. Ok. Så det ble ikke vurdert å legge plast rett på isoporelementene? Eller anså de det som unødvendig? Vet du Hvor de anbefalte å plassere dampsperre hvis man isolerte med mere en 5cm? Hadde denne diskusjonen med jackon og Sundolitt (bewi svarte ikke) og dem sa at man kunne montere damsperren inntrukket, altså bak stendere ved 5cm tillegsisolering så lenge 3/4 av isolasjonsverdien er på utsiden. Jeg lurte da på om man ikke kunne droppe plasten siden man uten tillegisolering kan montere gips rett på uten plast, men dette kunne ingen bekrefte... Flott hus dere bygger :)

    SvarSlett
  5. Det ble diskutert å legge plast rett på isoporen, lekte og isolere 5 cm.
    Konklusjonen fra Sintef byggforsk og Vartdal plast var at vi ikke trengte plast.
    Ved å legge gips rett på isoporen var plast utelukket hele tiden.

    Det som er poenget her er at "null-punktet" mellom varmt og kaldt er midt i betongen uansett om man tilleggsisolerer med 5 cm eller ikke.

    SvarSlett