Velkommen til vår Byggeblogg

Sidan det meste av huset no er ferdig, går det litt lengre mellom kvar oppdatering, ca. 1 gang i mnd. Ta gjerne kontakt om det er noe dere lurer på.

mandag 26. mars 2012

26 MARS - Kinorommet er halvferdig, og badet på loftet er no klar til flislegging


Badet på loftet

På kinorommet er no vegg-til-vegg teppet lagt på plass. Vi fekk også brukt noko av "Stone-wall" som vi hadde igjen. Parketten vi har lagt er siste rest av parketten som vi har lagt i resten av huset ( Tarkett Eik Breiblank). Stolane er no på plass. Vi har fortsatt igjen å male vindua/vinduskarmane, og det viktigaste er selfølgeleg ikkje på plass enda: Prosjektor og lerret.
Malermester Stein Ove Lande har lagt "membranbelegget" Tarko Dry Floor lagt på golvet. Alle veggane på badet på loftet har Tetti våtromsplater og skøytane er smurt vått i vått med membran og remse. I tillegg er sonene som kan bli utsatt for vatn, forsterka rikeleg med membran. Flisene er bestilt og levert. Vi velger å bruke samme flisene som på hovedbadet i første etasje. På golvet legg vi Nero Acapulco 30 x 60 ( Casalgrande Padana), i fallsonen legg vi Nero Acapulco 10 x 10. På to av veggane legg vi samme flisa som på golvet, mens på dei resterande to veggane legg vi Pasta Blanca White Body 20 x 60 (Azteca Ceramica). Badet er no klart til flislegging, og forventes ferdig etter påske.

fredag 23. mars 2012

Bestilt nytt dørskilt

Vi har idag bestilt nytt oppdatert dørskilt i akryl fra Skiltmax. http://www.skiltmax.no/skilt/dørskilt

Vi kjøpte skilt hos dem høsten 2011, kanonbra kvalitet og utseende. Men pga flere i huset må vi få tak i nytt skilt med flere navn på. Vi ønskte å få tak i nytt skilt i samme størrelse med samme avstand mellom festehullene. Dette klarte gutta på Skiltmax helt fint, så nå er nytt skilt på vei.


Her er bilde av det gamle skiltet:









De har mange design å velge blant, men dette var det vi falt for.

Se http://www.skiltmax.no for andre varianter av skilt

mandag 5. mars 2012

5 MARS - Kinorom ferdig sparkla, pussa og nesten ferdig malt



Endeleg vart spottane framfor huset ferdig
















Sidan siste oppdatering i slutten av januar, har endeleg kinorommet begynt å forandre seg:)


Vi leigde inn ein malarmester; Harald Haugen frå Larsnes for å sparkle og pusse veggane og taket. Malinga har vi sjølv stått for. Har brukt Jotuns Jotaproff silkematt, elegant (S7502-Y 1434) mørk koksgrå, på alle veggane og taket. I tillegg blir det eit strøk med Jotuns Lady Pure Color supermatt, dempet sort (S8500-N 9938) på den veggen som lerretet skal vere.


(vindua og vinduskarmane skal også malast, men har ikkje komt so longt enda)


Amfiet og parketten er allereide komt på plass på kinorommet.


I tillegg har endeleg spottane våra framfor huset blitt ferdige, dei var egentleg ferdige før jul, men pga feil har dei ikkje virka. Men når elektrikaren endeleg kom, vart det lys igjen. (No når det går mot lysare tider)