Velkommen til vår Byggeblogg

Sidan det meste av huset no er ferdig, går det litt lengre mellom kvar oppdatering, ca. 1 gang i mnd. Ta gjerne kontakt om det er noe dere lurer på.

onsdag 29. september 2010

29 SEPTEMBER - Nokre av dragarane er på plass








Idag vart 1 ståldragar, 2 limtredragara og fleire I-bjelka (Ranti) heist på plass. I-bjelkane vart lagde på tvers av huset, på bakre del.



28 SEPTEMBER - Klargjering for støyping av støttemur



Støttemuren som vi stabla bak huset skal fortsette eit lite stykke til. Deretter skal det støypast ein støttemur som blir i same høgda.

27 og 28 SEPTEMBER - Justering av høgd og forsterking av veggar


Høgda på alle veggane vart justert nøye til, slik at golvet til loftet snart kan påbegyndast!
Fleire stendara vart satt inn der det kjem dragara.

24 SEPTEMBER - Litt fleire veggar

Veggen mellom stove/kjøkken og kinorom/bad kom opp idag, samt veggen som deler kjøkken og stova, veggen mellom stove og yttergang og veggen mellom yttergang og gjestetoalettet.

søndag 19. september 2010

17 SEPTEMBER - Reising av veggar






Idag er veggane til vårt soverom, bad og klesrom oppkome, samt veggane til kinorommet og gjestetoalettet. Også veggen mellom kjøkken og soverom er oppkome. Litt godt å kunne gå på jobb, for deretter å kome heimatt og sjå kor det går framover!!

16 SEPTEMBER - Inndeling



Rominndelinga er i gong!
No kan me virkeleg begynde å sjå for oss korleis det faktisk blir:)

14 SEPTEMBER - Snekringa er i gang!


Idag kom Byggmeister Arild Aarseth og rigga seg til. Det første som vart påbegynt var reima til andre etasje. Vart lagt framme og bak på huset. Men i mellom muren og reima vart det lagt svillemembran.

10 SEPTEMBER - Takstola og dragara vart levert.



Idag kom Pretre og leverte materialet til takkonstruksjonen. Takstolar til vaskerommet og resten av takkonstruksjonen blir bygd opp av limtredragara. Dragarane vart leverte i fleire lengder. Dei lengste er på ca. 15 meter og 60 cm. høge.

2 SEPTEMBER - Ryddet og klart til snekkarane!






Då var det vel på tide med ei oppdatering på bloggen! Frå plata vart støypte har byggeaktiviteten vore lav. Me har rydda heilt ned all støtte rundt og inni huset, sortert materialen på pallar, rydda opp verktøy og singla godt rundt huset. Då ser det faktisk veldig ryddig og reint ut her :)